FORUM KLASOWE III C
..........::::FORUM ZAWIESZA SWOJĄ DZIAŁALNOŚĆ ZE WZGLĘDU NA MAŁE ZAINTERESOWANIE::::.............
PODZIĘKOWANIA DLA WSZYTKICH, KTÓRZY PRZYCZYNILI SIĘ DO ROZWOJU FORUM A ZWŁASZCZA DLA MODERATORÓW
Częsty użytkownik
INFO DLA KLASY!
dzisiaj (23.11) na języku niemieckim poruszyłam temat wycieczki klasowej jednodniowej do BERLINA na jarmark Świąteczny ( Weihnachtsmarkt )- oczywiście w grudniu. w skrócie P.Średzka powiedziała ze nie poruszała tego tematu więcej bo słyszała jak większość klasy nie chce jechać znów w to samo miejsce. ja sie zdziwiłam bo co do mojej osoby to byłam w Berlinie co najmniej 4 razy i chętnie pojadę po raz 5 bo atmosfera na jarmarku jest na prawdę niezwykła!! zresztą wiedza o tym ci którzy byli w zeszłym roku P. Średzka również jest tego zdania i chętnie by sie wybrała tylko potrzebne jest jeśli dobrze pamiętam 70 % klasy (mam nadzieje ze sie nie mylę w razie co to proszę mnie poprawić) nasza wychowawczyni postanowiła rozważyć tą możliwość i poprosiła żebym sporządziła listę tych osób które pojechały by na 100%
bardzo proszę o komentarze do tej informacji, przedstawienie swojego zdania, kto by pojechal a kto nie (dlaczego) itp
w razie co to jeszcze mnie pytać w szkole
*lista musi być sporządzona do WTORKU!
Ostatnio edytowany przez FeRgUsOnIk (2007-11-23 14:37:10)
Moderator
Moim zdaniem z tą wycieczką to ciekawy pomysł w zasadzie... Ogólnie to podoba mi się to miasto, oglądanie po raz któryś tych samych obiektów może mniej :] (a przede wszystkim stanie w gigantycznej kolejce pod Reichstagiem i maranie przez tamtejszą ochronę ) No ale cóż, czego się nie robi dla kontaktu z językiem
hehe... :] No i przede wszystkim w grę w moim przypadku wchodzi koszt tej wycieczki, bo niezwykle spłukana jestem jak na razie
No ale ja myślę, że na ok 90 % bym pojechała, pogadam jeszcze z rodzicami. No, to tyle na razie... Dałam ujście emocjom
heheee :]
Częsty użytkownik
no wiadomo czas jest w zasadzie do wtorku wiec luzik
ja bym bardzo chciała pojechać, ale jest problem, bo nie mam paszpotru, bo ważnośc mi sie skończyła
Dowodu tymczasowego też nie mam i nie zdążę wyrobic, bo juz dzwoniłam do biura paszportowego, wiec raczej nie pojade, chociaz mogłabym jechac, bo rodzice mi pozwolili....
Częsty użytkownik
szkooda no na pewno nie da sie niczego zrobic?
Ostatnio edytowany przez FeRgUsOnIk (2007-11-23 18:48:51)
nie wiem... raczej nie już wszędzie gdzie sie dalo pytalam i wszyscy mi odpowieadaja, ze miesiac sie czeka na wyrobienie dokumentow
niestety to Polska i tak dlugo sie na wszystko czeka....
szkoda! bo bylam w zeszlym roku i bardzo mi sie podobalo
Moderator
Tak Weru$ ale Adi załatwił ostatnio paszport w 2 tygodnie mususz tylko poprosić o taką kartę od szkoły i wyrobią ci szybciej:) to nie jest problem.. A czy musi to być Berlin?? Ja słyszłam że zamian tego mogło by być Drezno:) To Bardzo urokliwe miasto może waro by się nad tym zastanowić z tego co wiem to tam by dużo osób z naszej klasy jechało Ale nie wiem... Ja się podporządkuje każdej decyzji, byle gdziekolwiek wyjechać
Bo mam już dosyć tej ciągłej nauki:)
Użytkownik
ej, łe, ja też mam taki sam problem jak Vero...
hmm... na serio Moni$ można uzyksać dokument od szkoły i paszmort można wyrobić szybciej?? jak tak to w poniedziałek ruszłam do boju do sekretariatu hehe o ile ta wycieczka w ogole będzie... zresztą tak, czy siak paszport się przyda
Użytkownik
Ja tez chce jechac,ale lepiej byloby jednak do Drezna, zdaje mi sie ze tam jest duzo ciekawiej,bylam tylko przejazdem niestety;p
Moderator
Heh mam jeszcze jedną propzycję nie do odrzuceania... a mianowicie przed drezenem jest taka kopuła i tam pod nią jest plaża morze i takie genialne sprawy... wstęp na całą dobe (czyli można też tam spać) kosztuje 20 euro wejdzie na www.tropical-islands.de ( jest tam opcja polska) czekam na opinie...
Częsty użytkownik
wiem darek ze w nie tylko jarmark sie odbywa w berlinie....do drezna nie pojedziey na 1 dzien!! bo to jest za daleko! tylko berlin wchodzi w gre..
a co do twojej propozycji monika do wydaje mi sie ze 20 euro to za duzy koszt - patrze na skale klasowa..nie wszyscy pewnie beda chcieli isc.. zreszta my mozemy pojechac TYLKO na 1 dzien (tak mowila P. Średzka) wiec nie oplaca sie.
Ostatnio edytowany przez FeRgUsOnIk (2007-11-24 21:44:39)