.....::::I I I C....X L O....P O Z N A Ń::::.....

FORUM KLASOWE III C

Ogłoszenie

..........::::FORUM ZAWIESZA SWOJĄ DZIAŁALNOŚĆ ZE WZGLĘDU NA MAŁE ZAINTERESOWANIE::::.............

PODZIĘKOWANIA DLA WSZYTKICH, KTÓRZY PRZYCZYNILI SIĘ DO ROZWOJU FORUM A ZWŁASZCZA DLA MODERATORÓW

#1 2007-12-03 18:47:26

D_K

Administrator

9348335

ŚWIATŁO, KAMERA......AKCJA!!!!!

NA NASZYM FORUM, MOŻECIE DYSKUTOWAĆ JUŻ NA WIELE TEMATÓW...PRZYSZEDŁ CZAS NA KOLEJNY SPOSÓB NA SPĘDZANIE WOLNEGO CZASU.....SAM JESTEM KINOMANIAKIEM, I NIE POGARDZE DOBRYM FILMEM A ULUBIONE TYTUŁY MOGE OGLĄDAĆ KILKA RAZY DZIENNIE......ZAPEWNE MACIE SWOJE ULUBIONE FILMY, KTÓRYCH FABUŁĘ, AKCJĘ A NAWET DIALOGI ZNACIE NA PAMIĘĆ...PISZCIE O TYM, MOŻECIE ZAMIESZCZAĆ TU RECENZJE ZAPOWIEDZI WASZE ODCZUCIA ZWIĄZANE Z FILMEM, CAŁA GAMA GATUNKÓW FILMOWYCH CZEKA NA WAS.....A WIĘC NIECH SIĘ DZIEJE AKCJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

http://img68.imageshack.us/img68/3403/animation1lc5.gif

#2 2007-12-03 19:25:45

Slash

Użytkownik

3894902

Re: ŚWIATŁO, KAMERA......AKCJA!!!!!

Ah z pewnością "Lśnienie" - psychodeliczny film z wątkami tandetnej grozy xD nie no żartuje.Dla mnie wspaniały mimo to że nie ma w sumie przesłania; w filmie nie zobaczycie dużo krwi,powypruwanych flaków etc. etc.Wszystko w tym filmie jest wyważone,od skomplikowanej psychologii do efektów filmu.Już nie wspomnę o wachlarzu umiejętności Jacka Nicholsona ^^
(ha ! i o nim samym )

ég gaf ykkur von sem varð að vonbrigðum.. þetta er ágætis byrjun

#3 2007-12-03 22:06:39

FeRgUsOnIk

Częsty użytkownik

7628394

jestem fanka horrorow:) i lubie sie bac, jesli chodzi o najnowsze to polecam
"1408"  nie jest przerazajacy ale trzyma w napieciu  zaskakujace momenty i super efekty koniecznie ogladac z Dolby Surround ...
zeby nie opowiadac a jedynie minimalnie wprowadzic -film opowiada o facecie piszacym malorozpowszechniane ksiazki o duchach i zjawach, lecz mimo to w nie nie wierzy i probuje je za wszelka cene ujrzec  badz zobaczyc cos nadprzyrodzonego. dostaje cynk o pokoju nr 1408 w ekskluzywnym hotelu w ktorym dzieja sie lekko mowiac straszne rzeczy (nie przyblize co dokladnie) , mimo odmow dyrektora hotelu postanawia spedzic jedna noc:) a jeszcze bardziej go podsyca fakt ze nikt nie wytrzymal(  nie przezyl?  )w pokoju dluzej niz 60 min cala akcja dzieje sie w hotelowym pokoju(...)
dzisiaj ogladalam i naprawde ...polecam

a tu maly zwiastunik
http://www.eurolol.pl/index.php?cmd=plik&id=1518

Ostatnio edytowany przez FeRgUsOnIk (2007-12-03 22:33:16)

http://i175.photobucket.com/albums/w140/ilikeeetacos/thda11ae44.gif http://i175.photobucket.com/albums/w140/ilikeeetacos/thda11ae44.gif http://i175.photobucket.com/albums/w140/ilikeeetacos/thda11ae44.gif http://i175.photobucket.com/albums/w140/ilikeeetacos/thda11ae44.gif

#4 2007-12-04 13:56:59

chemison

Częsty użytkownik

5598819

Film który zyskał mą sympatie do grobowej deski to oczywiście klasyczne "przemineło z wiatrem" aaahhhhh kreacja Scarlett O'hara w wykonaniu Vivien Leigh to wg mistrzostwo! Moge to oglądac codziennie i tak by mi sie nie znudziło Co nie zmienia faktu że moją ulubioną aktorką jest Audrey Hepburn i lubie bardzo jej filmy. (Kto nie widział  "Sniadania u Tiffany'ego?)
Jednak filmem, który zrobił na mnie nieopisane wrażenie jest "Mechaniczna Pomarańcza". Oglądanie skończyłam z otwartą gębą. Moze ktos mi powie co autor miał na myśli?
Uważam że kiedyś kręcono lepsze filmy niż obecnie. A w Tv to w ogóle jakies szajsy puszczają (Ale podniecałam sie filmem Freddy vs. Jason Freddy is hot xD)  Ze współczesnego kina to tylko horrory i filmy fantasty warto oglądać bo nie przewidzi sie zakończenia. Aktorzy skupiaja sie na kasie a nie na graniu. Źle sie dzieje że dobre kino jest kinem undergroudowym. Kiedys chyba tak nie było. Nie wiem czemu maja ludzi za debili i uwazają ze tylko komedia 1 wątkowa sie sprzeda.

^v^ nietoperek.

#5 2007-12-04 14:29:40

D_K

Administrator

9348335

W kinie źle sie dzieje już od początku 2000 roku. Moim ulubionym aktorem jest Tom Hanks scenarzysta(Wspaniałe Pustkowie, Kompania Braci, Z Ziemi na Księzyc, Szaleństwa młodości) reżyser(Kompania Braci, Opowieści z Krypty, Upadłe anioły, Vault of Horror I, Szaleństwa mlodości) i a zwłaszcza aktor, który wystąpił w dziesiątkach filmów, których części sam był producentem (np. Cast Away - Poza Światem)  Prawdziwy miłośnik kina i gry aktorskiej. Filmów jest zbyt wiele by wypisywać ich tytuły dltego odsyłam chętnych TUTAJ >>> http://tom.hanks.filmweb.pl/
Kolejnym twócą kina, który znajduje się gdzieś na górze mojej listy ulubionych reżyserów jest Ridley Scott......reżyser takich tytułów jak "Gladiator", "Helikopter w ogniu", "Królestwo niebieskie","1492: Wyprawa do raju", "Hanibal", "American gangste", "Legenda" i wielu wielu innych......
Filmem ostatnich czasów, który mi sie spodobał była ekranizacja komiksu "300" oraz oczywiście kultowa trylogia Tolkiena, natomiast najbardziej zawiodła mnie polska produkcja "Katyń" (roboczy tytuł "Post Mortem") ...film moim zdaniem przereklamowany..bardzo mi sie podobał komentarz jednego z krytykow filmowych "Polacy zachwycają się filmem zrealizowanym za 900 tys. złotych jakby byl to conajmniej drugi TITANIC, a w Rosji zwykłe 2 odcinki kultowego serialu emitowanego codziennie kręcone są też za 900 tys. ale dolarów...." Będąc już przy ekranizacjach i polskim kinie podobała mi się "Stara Baśń" oraz "Wiedźmin"...Najlepsze niskobudżetowe kino mają moim zdaniem Francuzi i trzymają się jeszcze dobrze w tym porywającym nurcie tandety i nudy....

#6 2007-12-04 16:01:53

Ahmed

Użytkownik

Moj ukochany film to chyba "fanatyk". Film przedstawia historię na pierwszy rzut oka - normalnego antysemity. Człowieka, który nienawidzi żydów... jest jeden drobny szczegół - Danny sam jest Żydem. Główną role gra Ryan Gosling (może widzieliście go już np w "pamiętniku" albo "słabym punkcie"... a jeśli nie to te filmy również polecam)

Poza tym w pamięci zapadł mi jeszcze  taki film jak  "miasto gniewu". dość specyficzny ale bardzo poruszający film(przynajmniej jak dla mnie). Film ten opowiada różne niezależne od siebie historie ludzi ukazując problem rasizmu oraz ukazuje pewną prawdę życiową: że nie zawsze rzeczy które widzimy są takie w rzeczywistości. Stereotypy często przesłaniają obiektywny pogląd na sytuację.

a z takich luźniejszych i zupełnie innego rodzaju  filmów  uwielbiam komedię"jak stracić faceta w 10 dni". Na ogól nie  lubię takich filmów ale tan  naprawdę mnie bawi a wiedziałam go już dużo razy. krótkie streszczenie akcji: "Andie Anderson prowadząca porady w eleganckim magazynie "Composure", ma przed sobą niezwykłe zadanie. Musi opisać rzeczy, którymi kobiety doprowadzają mężczyzn do szału. Ma to być opis absolutnie autentycznych sytuacji, a Andie ma na to tylko 10 dni. Musi więc szybko znaleźć odpowiedniego chłopaka, rozkochać go w sobie, a następnie popełnić klasyczne kobiece błędy, które sprawią, że ją rzuci - nie później niż 10 dnia. Niestety, Andie wybrała pracownika agencji reklamowej Benjamina Barry'ego, który właśnie założył się ze swoim szefem o bardzo wysoką stawkę, że potrafi w ciągu 10 dni rozkochać w sobie każdą kobietę"

#7 2007-12-04 16:08:21

chemison

Częsty użytkownik

5598819

"jak stracic chłopaka w 10 dni" leciało pdajrze w sobote. Oglądałam 5 prze 10 bo juz to kiedys widzialam. Najlepsze sa sceny jak ona udaje wariatke XD
ale wkurzające jest to ze od początku wiesz ze beda razem;/

Ostatnio edytowany przez chemison (2007-12-04 16:09:04)

^v^ nietoperek.

#8 2007-12-04 22:18:07

Ahmed

Użytkownik

no  jak  zwykle w tego typu głupawych filmach romantycznych(za którymi raczej nie przepadam) ale ten film cenie ze względu na poczucie humoru i wykreowanie tak  fajnej  postaci .. uwielbiam główną bohaterkę...-geniusz zła, wie jak uprzykrzyć facetowi życie  ;D

#9 2007-12-04 22:36:41

D_K

Administrator

9348335

W każdej komedi romantycznej wiesz, że główni bohaterowie będą razem, w horrorach najcześciej główny bohater przeżywa....w kinie akcji bywa różnie ale też najcześciej bohater wychodzi z kilkoma ranami i rozciętym łukiem brwiowym (zawsze mają rozcięty łuk brwiowym jest to ich główna rana, bawi mnie to bardzo)....zauważyłem, że film, który zostaje uznany za kultowy to taki, który mieści się w pewnym szblonie jedynie zmienione są poszczególne elementy, może jakby zbyt wiele zmieniono ludzie by go nie zrozumieli hahaha...ale ogólnie wszystkie to to samo...oczywiście Polska nie mogła być w tyle za światem i też pojawiło się u nas kilka komedii romantycznych czego komentować nie będe natomiast możemy pochwalić sie kilkoma dobrymi zwykłymi komediami szkoda, że żeby było śmiesznie i ciekawie musi być wulgarnie ale cóż....kino jest dla ludzi i pod nich jest robione....

#10 2007-12-05 15:37:40

Aarox

Moderator

Ja natomiast polecam film "Wyspa". W skrócie, Ziemia w roku 2019 ulega skażeniu. Ludzie, którzy przeżywają to wydarzenie, są umieszczani w odizolowanym, ale bezpiecznym ośrodku/schronie. Co tydzień odbywa się tam loteria, której nagrodą jest wyjazd na tytułową Wyspę, czyli jedyne nieskażone miejsce na Ziemii ... Więcej nie ujawnię, bo fabułę tego flmu warto poznać w trakcie oglądania

http://img99.imageshack.us/img99/1429/userbar549353xk7.gif

http://www.danasoft.com/vipersig.jpg

#11 2007-12-05 15:48:22

D_K

Administrator

9348335

Polecam też ten film, dobry film psychologiczny naprawde koniec i rozwiązanie akcji zaskakujące....troche podchodzi pod film psychologiczny

#12 2007-12-05 16:10:59

chemison

Częsty użytkownik

5598819

co do polskich komedii to zgadzam sie z Darkiem. Mogło by sie okazać ze kultowe filmy o mafii nie bylyby zabawne bez wulgaryzmów. Ale "chlopaki nie płaczą" i tak jest świetne:D

^v^ nietoperek.

#13 2007-12-08 16:05:08

Alfonsina

Użytkownik

Mi sie podobal "Pianista","Boże skrawki","Skazany na piekło"(jak przetrzymywany w izolatce gigantyczny szaleniec, sciska kolesia ktorego mial zabic),"Ucieczka z Alcatraz"(szczegolnie to jak gosc odcial sobie palce)

#14 2007-12-08 19:46:12

Suncuy

Moderator

5896117

Mój ulubiony film? Chyba nikogo to nie zdziwi:P "Tańczący z wilkami". Potem po kolei: "Wyznania gejszy", trylogia "Władcy Pierścieni", "Maska" i "Przyczajony tygrys ukryty smok". A co do bajek to zdecydowanie "Pocahontas" i "Król Lew".

Una vida sin danza no la puedo imaginar pues la danza es la vida.

Przyszłość należy do tych, którzy wierzą, że spełnią się ich najpiękniejsze marzenia.

#15 2007-12-09 12:25:16

chemison

Częsty użytkownik

5598819

a moja ulubiona bajka to "Mulan" xDD
nie no serio to jestem wielką fanką wszystkich części shreka;)

^v^ nietoperek.

Stopka forum

RSS