FORUM KLASOWE III C
..........::::FORUM ZAWIESZA SWOJĄ DZIAŁALNOŚĆ ZE WZGLĘDU NA MAŁE ZAINTERESOWANIE::::.............
PODZIĘKOWANIA DLA WSZYTKICH, KTÓRZY PRZYCZYNILI SIĘ DO ROZWOJU FORUM A ZWŁASZCZA DLA MODERATORÓW
Użytkownik
Taki wątek w którym możecie sie dzielić swoimi informacjami, obsesjami na temat gwiazd;) z seriali, teledysków, filmów i świata show biznessu:) Mam nadzieje, że będziecie wyrażać swoje opinie:) Pozdrawiam:P
z dedykacją dla jednej z naszych Dziewczyn:) buziaki
Ps. Domi^^ ona nie ma szpary między zębami:D moim zdaniem jest very sweet:D
No tak klasa w przeważającej części żeńska, dlatego nie mogło zabraknąć tutaj takiego wątku, gwiazdy i ploteczki z ich życia hehehe....dla mnie śmieszne ale wiem, że niektóre osoby to interesuje szanuje to ale nie jestem specjalnym fanem żadnej z osób ze świata mody czy show
hahahah:D Kasiu
CZY KTOS TU JESZCZE UWAZA ZE WYGLĄDAM JAK TA PANI U GÓRY? xDDDDDD :haha:
fajne ma włosy. w wakacje chciałam sobie zrobic malinowe pasemka ^^
A co do tematu mhm... ja nie mam idoli ja mam KOCHANKÓW to może wymienie 3 najważniejszych
1. Gerad Way (najpiękniejszy człowiek na świecie^^ )
2.Joey Jordison i Wednesday 13 (wewnętrzne piękno też się liczy^^ )
i pełno innych posraków wyskakujących nie wiadomo skąd xD
Za moje idolki można uznać 3 panie
1.Audrey Hepburn <3 aktorka
2. Amy Winehouse <3 piosenkarka
(oooo tam z tyłu jest napisane "Velvet Revolver" Slash:*)
3.Sophie Ellis- Bextor <3 piosenkarka (ona jest taka ładna!) buziaki dla Kasi
Ostatnio edytowany przez chemison (2007-12-04 16:42:37)
Użytkownik
chciałam zdąrzyć zanim znajdzie sie tutaj post Baranka z fotami Matryka^^ wiec może tez wkleję hmmmm EMO!
buzi:)
PS. Darku wybacz nie miałam na myśli infantylnego wymieniania typu "O jejQ jejQ Loffciam Britney Spears bo jest taaaka SŁitaśna"
weź mnie nie denerwuje VR X__x
a to moi idoleee....
1.Slash - gitarzysta Guns N' Roses (teraz juz Velvet Revolver) ;*
2.Mark Knopfler - gitarzysta solowy, lider Dire Straits <3
3.MK Olsen....ona jest taka piękna O_O
buziaki dla Chemisona i Kasi ;*
P.S. coś mi nie wyszło z tymi podpisami xd
ahhhh jak tu EMOcjonalnie się zrobiło xDDD
dziekować za buziaki i pozdrowienia
a oto reszta moich kochanów/idoli :
Matthew Tuck (Bullet For My Valentine)
Eric Griffin (Murderdolls)
Synyster Gates (Avenged Sevenfold)
Corey Tylor (Slipknot, Stone Sour)
Billie Martin (Good Charlotte)
perkusista Kings Of Leon <--new ^^
Cecha wspólna? dłuższe włosy, poza perk. KoL i Coreyem wszyscy czarno-włosi, Corey sciął sie prawie na łyso ale i tak jest bossski i ma swietny głos.
No nie ukrywam że to bedzie moj ulubiony temat na forum:D
DZiekowac Kasieńko :
Kiss 4 Slash
ps. Ale Slash wygląda posracznie na tym zdjęciu^^ i jak zwykle ma fajna koszulke:) aws aws..
Ostatnio edytowany przez chemison (2007-12-04 19:36:56)
Częsty użytkownik
oczywiscie miejsce pierwsze wsrod Panow zajmuje moj Billie Joe
a tu moj ulubiony aktor wrauu
a teraz panie
of course FERGIE
no Jessica Alba .... ideał.....
Ostatnio edytowany przez FeRgUsOnIk (2007-12-04 23:02:29)
Częsty użytkownik
kochana Dominiko
oswiadczam iz moje ostatnie dochodzenia i analizy dowiodly -iz moje przezwisko Ferguson bierze sie z tego ze sluchalam jej kiedys bardzo czesto i dlugo do Fergie mi daleko
ps. na tym zdjeciu gdzie ma ciebie na bluzce Fergie strasznie slodko wyszla:) cholernie mi sie podoba na tym zdjeciu...
Ostatnio edytowany przez FeRgUsOnIk (2007-12-05 21:23:45)
Użytkownik
Katherina;] napisał:
chciałam zdąrzyć zanim znajdzie sie tutaj post Baranka z fotami Matryka^^ wiec może tez wkleję
hmmmm EMO!
yyy...słuchaj... nie mam jego zdjęć...
bez przesady!
w ogóle, to nie jestem obłąkana i nie mam obsesyjnego fanatyzmu na jego tle... TAK!!!
chociaż... nie powiem kogo to dzieci...
Użytkownik
bardzo podobna ale Dominisia jest Pretty:D chciałam wam pokazać idealny wzór EMO:P który podoba sie nawet MI!
Oto on:
a tak ogólnie to znalazłam jedno zdjęcie które masakrycznie przypomina mi oko slasha:)
Buziaki for:
BAranciu:*
Domi:*
Slash:*
Fergusonik:*
i innych odwiedzających:)))
nnononon baaaardzo zabawne XD
Ale bez kitu strasznie do mnie podobne moze ktos sie mna wzorował? Nie Darku Im Not EMO. tzn kiedys chcialam byc ale mi sie odechcialo bo wole byc soba - chemisonem
Aga przypominasz mi Fergie i juzzzz! A Darek Drakule hehe a ja wygladam jak chinczyk lub animowane Emo swietnie dobrze! Trzeba cos znaleźć na Katharinke moze wyglądasz jak Pan Bułka? xDDD
O_o <--- Pan Bułka rox my sox ^^
Pozdrawiam : Kasie,Age, Darka, Baranka i kogos kto to czyta
O boshhh zapomnialam mamie powiedziec ze juz nie jestem EMO. Patrzcie co mi wysłała na maila xD ale w sumie to warto przeczytac :
Emo: od subkultury do światowych wybiegów?
emo
Emo szturmem zdobywa światową scenę mody. Najbardziej znani projektanci czerpią garściami ze stylu emo i coraz śmielej przemycają do naszych szaf emopomysły na stylizację. Ale właściwie czym - a może raczej kim - jest emo?
Nazwa pochodzi od angielskiego słowa "emotional" i oznacza osobę podchodzącą do życia emocjonalnie i wrażliwą. Emo to sposób myślenia, podejście do życia, specyficzny styl. I moda. Swoimi korzeniami sięga do popularnej w drugiej połowie lat 80. muzyki hardcore punk i w dużej mierze właśnie z tego nurtu czerpie inspirację. Dzisiaj emo postrzegane jest jako subkultura młodych ludzi (głównie w wieku 12-20 lat), którzy choć pochodzą z tak zwanych dobrych domów, czują się w życiu samotni, niezrozumiani, często odrzuceni. Emo często wyrażają siebie poprzez poezję i muzykę, jednak to, co wyróżnia ich najbardziej, to specyficzny ubiór. I choć wielu z nas nie spotkało się wcześniej z samą nazwą emo, to prawdopodobnie każdy widział kogoś ubranego w tym stylu.
Jak poznać emo?
Emo boy i emo girl - tak bowiem określają siebie, w zależności od płci, członkowie subkultury - wyglądają łudząco podobnie. Najbardziej charakterystycznym i rozpoznawalnym elementem stroju każdego emo są superwąskie spodnie rurki, obowiązkowo czarne. Wąskie są nie tylko spodnie. Emo uwielbiają obcisłe, przylegające do ciała t-shirty. Najchętniej noszą te z nadrukowanymi nazwami zespołów punkowych... lub postaciami z popularnych kreskówek!
Emo dużą wagę przywiązują do akcesoriów: skórzane, nabijane ćwiekami bransolety i paski są obowiązkowe. Podobnie rzecz się ma z dużych rozmiarów wisiorami czy sygnetami. Jeżeli emo nosi okulary, decyduje się najczęściej na szerokie i oczywiście czarne oprawki. Czerń jest bowiem podstawowym kolorem wizerunku i musi zawsze pojawić się w stylizacji.
Innym istotnym dodatkiem jest krawat (noszony zarówno przez dziewczęta, jak i chłopców), ozdobiony motywem trupiej czaszki. Kolejnym ważnym elementem wizerunku każdego emo są buty. Powinny być to trampki, najlepiej firmy Skechers lub Converse. Kolorystyka jest tutaj dowolna, ale najbardziej cenione są wyraziste barwy.
Oczywiście stylizacja emo nie opiera się tylko na ubiorze i akcesoriach. Emo noszą postrzępione, ufarbowane na czarno (często z kolorowymi pasemkami), proste włosy z charakterystycznie zaczesaną na bok grzywką. Uwielbiają też piercing, a dziewczyny emo obrysowują oczy grubymi, czarnymi kreskami.
Koktajl w stylu emo
Tak jak filozofia emo w dużym stopniu opiera się na ciągłym łączeniu dwóch odmiennych światów (beztroskiego dzieciństwa i bolesnego dorastania), tak przeciwieństwa łączy strój emo. Z jednej strony nieustannie przewijającym się motywem stylizacji są różne symbole śmierci i bólu (wszechobecne czaszki, ćwieki, czerń jako główny kolor), a z drugiej mamy do czynienia z kolorowymi i wesołymi wzorami (różowe dodatki, postaci z kreskówek nadrukowane na t-shirtach, wzorzyste, kryjące rajstopy u dziewcząt). Najbardziej zaskakujące jest równoczesne połączenie elementów pochodzących z obu światów. I tak emo girl (bądź emo boy) wybierając akcesoria do swojego stroju, na rękę założy nabitą ćwiekami skórzaną bransoletę, palec ozdobi sygnetem z wizerunkiem czaszki, a do tego stopy odzieje w tenisówki w różowo-białą szachownicę.
Emoinspiracje
Od dłuższego już czasu kultura emo jest inspiracją dla ludzi muzyki. Jej wpływ zauważalny był choćby w wizerunku kanadyjskiej piosenkarki Avril Lavigne albo wschodzącej amerykańskiej gwiazdy pop Ashlee Simpson, która zresztą stała się twarzą kultowej dla emo marki Skechers.
Styl emo z roku na rok zdobywał coraz więcej zwolenników na całym świecie, co nie umknęło uwadze stylistów i projektantów. Podobnie jak wielokrotnie w historii mody i tym razem sięgnęli oni po "modę ulicy", tym razem czerpiąc inspirację ze stylu w wydaniu emo. Trzeba przyznać, że wykorzystali ją w mistrzowski sposób, zapożyczając tylko elementy najbardziej godne uwagi. Jest to doskonale widoczne w kolekcjach na sezon jesień-zima 2007. U D Squared wykorzystano motyw wąskich, przylegających do ciała czarnych rurek, a wszechobecną w kolekcji czerń przełamano intensywnymi barwami. Nie zapomniano też o skórzanych dodatkach nabijanych ćwiekami.
Wśród polskich domów mody świetnie z motywami emo poradziła sobie marka Simple. W eleganckich, wykonanych ze szlachetnych materiałów bluzkach i sukienkach przemycone są główne idee stylu: łączenie czerni ze słodkimi, cukierkowymi kolorami i punkowe dodatki.
Emo to oczywiście styl odważny, związany z określonym sposobem bycia. Jednak pewne jego aspekty zasługują na szczególną uwagę. Może warto w pochmurny, zimowy dzień trochę zaszaleć i idąc za głosem najnowszych trendów pokusić się raz na jakiś czas o emostylizację?
Tekst: Barbara Łubko
Zdjęcia emoubrań pochodzą ze sklepów Dark Side Clothing i Sohos.
Własnie niech im ktoś pomoze! xDDD ENJOY
Ostatnio edytowany przez chemison (2007-12-06 21:10:40)
Częsty użytkownik
a dzieki za pozdroffki chemi$ mi sie styl EMO nawet podoba....niektorzy faceci fajnie wygladaja
(np w browarze w sklepie FLO jest zgwacony- nie chemisonku ??
) ale mnie troche juz denerwuja te czachy
juz nie moge na nie patrzec
Ostatnio edytowany przez FeRgUsOnIk (2007-12-06 22:01:16)