FORUM KLASOWE III C
..........::::FORUM ZAWIESZA SWOJĄ DZIAŁALNOŚĆ ZE WZGLĘDU NA MAŁE ZAINTERESOWANIE::::.............
PODZIĘKOWANIA DLA WSZYTKICH, KTÓRZY PRZYCZYNILI SIĘ DO ROZWOJU FORUM A ZWŁASZCZA DLA MODERATORÓW
Moderator
[Musisz być zalogowany, aby przeczytać ukrytą wiadomość]
Użytkownik
zdziwisz sie ale nie jest mi znane jego nazwisko.. ale jego kawalki owszem.. PiS<peace>
Moderator
Czyli jednak znasz Jarre'a A co do znajomości nazwiska, nie pisałem do końca przekonany, to jedynie moje domysły (słówka "myślę, że ... "), wynikające z rozmów z innymi osobami ...
"Stary" dobry Jarre chyba na dobre zapadł w świadomość nurtu muzyki elektronicznej, jest chyba najbardziej rozchwytywanym muzykiem tej branży. Jego utwory są naprawdę dobre i potrafią porwać umysł słuchającego...
Moderator
Owszem, Jarre jest jednym z wielkich muzyki elektronicznej i co do tego nie mam żadnych zastrzeżeń. Jednak, fenomen artysty polega na niesamowitych, wręcz nieziemskich koncertach. Są to zapierające dech w piersiach widowiska multimedialne, z ganialną muzyką, często po części iprowizowaną, a także stymulowaniem reakcji publiczności. Płyty jarre'a są już gorsze nie ma już tego poczucia ezoteryczności, czy pewnego rodzaju nie pewności co może się zdarzyć.
Moderator
I koncerty Jarre'a niesamowite są, wystarczy zobaczyć chociażby nasz gdański koncert, a już szczytem koncertowych wrażeń jest Huoston, rok 1987 ... Co do ezoteryczności, należy powiedzieć, że do 97 r i do płyty "Oxygene 7-13" jest ten niesamowity nastrój, późniejsza dyskografia to już rzecz gustu, co się komu podoba. Ale szukając nierealnych klimatów i niepewności, polecam płytę "Irrlicht" pana K.S. (albo raczej, nie polecam)
Wracając do Gdańska, to genialne było wykonanie "Murów" Kaczmarskiego, poprostu osłupiałem widząc i słysząc to.....
www.youtube.com : http://youtube.com/watch?v=FKarrnXmqhg
Moderator
I również "Acropolis", w hołdzie dla naszego Papieża, Jana Pawła II ... Zawsze słysząc ten utwór, mam ciarki na plecach ... -> http://youtube.com/watch?v=Y_xTRH5l_1o
Użytkownik
ej dobra arek.. bo sie zakochasz. Jarre <3
Moderator
Bez przesady, nie róbcie ze mnie ... Zachęcam do zakładania topiców o innych muzykach, bądź zespołach, cobyśmy nie stetryczeli w tym jednym temacie
pan Jarre jest mi znany poprzez mojego ojczulka ^^ wieloma starymi dobrymi klasykami mnie on męczy ;] W ogóle respect dla Aarox'a za jego zainteresowanie muzyką elektroniczną bo to dość mało spotykane (pomijając skrajną odmiane techno xD)
Moderator
Wracając do koncertów Jarre'a, niesamowity dla mnie jest moment podczas koncertu w Pekinie albo Tokio, ty Aro będziesz lepiej wiedział, jak nagle w środku utworu jest połączenie chinskim/japońskim rynkiem tentniącym życiem, gdzie wszyscy przekrzykując się zachwalają swoje towary.
Ja tam uwielbiam "Teo & Tea" Jakoś tak mi fajnie przy tej piosence... Jakbym była w innym świecie... Ale jeszcze innym niż ten MÓJ